Selv om mange tror, det er enkelt, så er det ikke nogen let sag at lave god ris – enten er den for hård, for blød, klæber eller indeholder ukogte riskorn ... Meget afhænger af, hvilke ris vi beslutter os for, men restaurationskokke afslører, at der findes en række generelle råd, som det er værd at tage til hjertet, for at tilberede en lækker ret med ris i hovedrollen!
Reklame
Hvorfor smager ris på restauranter en million gange bedre end den, vi laver derhjemme? Vi kender svaret!
-
SOURCE: Pixabay
-
3. Kogning
Ris skal altid koges i en gryde med låg med tilsætning af en skefuld smør eller olivenolie samt salt.
Hvid ris koges i 15-20 minutter. Brun ris kræver væsentlig længere tid - fra 45 til 50 minutter. Når det imidlertid drejer sig om de vilde, er alt afhængigt af, om vi først har ladet dem stå i blød for natten: Hvis ja, er 20 minutters kogning på lavt blus tilstrækkelig, og hvis ikke må man væbne sig med tålmodighed og koge i 45 minutter.SOURCE: Pixabay
-
2. Proportioner
Det er her væsentligt, hvilken ris vi beslutter os for. Hvis vi foretrækker længere ris, så som Basmati eller Jasmin, er det bedst at anvende 1,5 glas vand til et glas ris.
Når det drejer sig om brun ris, er det bedst at bruge to glas vand til et glas ris.
Vild ris skal koge længere end de andre typer, og skal derfor bruge mere vand: til et glas ris bruger vi hele 3 glas vand.SOURCE: Pixabay
Reklame
Reklame
Reklame
Stryg for at flytte til næste side
DEN MEST HISTORIE
Reklame
Se lignende historier
Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?