Ethvert land har sine egne nationalretter, og på den anden side af Øresund har svenskerne et lidt andet syn på kødboller, end vi har i Danmark. Her vil vi prøve at præsentere denne spændende ret i en let ændret form. Takket være indflydelse fra det franske køkken har retten fået en helt ny og fremragende dimension.
I skal bruge:
- 3 skrællede og kogte kartofler
- et løg
- oksekød
- en skefuld hakket persille
- en knivspids paprika
- et stort stykke mozzarellaost, som rives
- salt og peber
Bechamelsauce:
- 5 skefulde smør
- 4 skefulde mel
- 4 glas mælk
- 2 teskefulde salt
- 1/2 teskefuld hakket muskatnød
Reklame
Kødboller med kartofler i bechamelsauce. En fantastisk lækker ide til middagen.
-
Tilberedning: 1. Vi begynder med bechamelsaucen, som er en overordentlig vigtig ingrediens i denne opskrift. I en mellemstor gryde smeltes smørret ved middelsvag varme og der tilføjes mel, indtil vi opnår en gylden farve og ensartet konsistens.
-
2. I mellemtiden varmes mælken op til lige før kogepunktet, hvorefter den gradvis tilføjes til smør- og melblandingen. Når al mælken er tilføjet, småkoger sovsen fortsat i 10 minutter under stadig omrøring. Til sidst smages til med salt og muskatnød.
-
3. Når sovsen er klar blandes det hakkede oksekød i en stor skål med den hakkede persille, hakket løg, paprika, salt og peber. På næste side kan I finde resten af opskriften.
SOURCE: Youtube
Reklame
Reklame
Reklame
Stryg for at flytte til næste side
DEN MEST HISTORIE
Reklame
Se lignende historier
Gå ikke glip af de mest interessante artikler! Ønsker du at modtage information om nyt indhold?